Jegyzet

2021.08.04. 20:02

Lassan őrölnek

Isten malmai lassan őrölnek – tartja a gazdag múlttal rendelkező mondás, amely az emberi élet majd minden fázisában, rendre bizonyítást nyer.

Szaniszló Bálint

Ezúttal a különböző – főleg uniós – pályázatok bürokráciája nyomán kap újra értelmet a mondat. Tudniillik, aki ma arra adja a fejét, hogy pályázati pénzt nyerjen el, annak előre tudnia kell, hogy – finoman szólva – nem érkezik meg hipp-hopp az igényelt és elnyert összeg.

Már maga az értékelési folyamat is általában alaposan elhúzódik, aztán az összeg kiutalását sem igen sietik el. Akár olyan is előfordulhat, hogy a pályázat beadása és a konkrét munka megkezdése között évek telnek el.

Manapság mindez azzal jár, hogy az évekkel ezelőtt kalkulált pénz ma nem elég a projekt költségeire. Elsődlegesen azért, mert egekbe szöktek az építőanyagárak és az építkezés más költségei. Ilyenkor lehet pótlólagos támogatást igényelni és abban reménykedni, a plusztámogatás elbírálása nem tart addig, hogy a költségek tovább emelkedjenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!