jegyzet

2021.08.13. 17:05

Lakhatás

Szeptemberben újra benépesülnek az oktatási intézmények.

Nagy-Hankó Krisztina

Forrás: ÉM

A távolabbi településről érkező diákoknak pedig lakhatásról kell gondoskodniuk. Ez főként a felsőoktatásban tanulókat érinti. Aki időben cselekszik, és minden feltételnek megfelel, kaphat kollégiumi szobát. Valakinek azonban csak az albérlet az opció, vagy szándékosan választott, vagy úgynevezett B verzió. Az pedig bizony jelentős pluszköltségeket jelent a család számára. Nem egyszer hallottam olyan esetről, hogy azért nem ment el a fiatal a szülővárosából messze tanulni, mert a szülei nem tudták vállalni a távol élő gyermek finanszírozását.

Örvendetes tény azonban, hogy aki felvételt nyert Miskolcra, és kollégista lesz, az ezt a szolgáltatást az országos átlaghoz képest barátságosabb áron kaphatja meg. A helyben élő fiataloknak pedig nem kell elmenniük, hiszen bőven van miből választaniuk, annyi kiváló szak van már az egyetemen. Ebben bízom én is mint édesanya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!