Jegyzet

2021.08.26. 14:02

Gólyatábor

A Miskolci Egyetem felébredt „téli álmából”, és ahogy az lenni szokott, még félévkezdés, beiratkozás, tárgyfelvétel előtt a campus megtelt frissen felvett hallgatókkal a gólyatábor alkalmából.

Apagyi Beáta

Forrás: ÉM

Sokan úgy érzik, vagy úgy hallják az idősebb rokonoktól, ismerősöktől, hogy kihagyhatatlan mozzanata ez az egyetemi éveknek. Idén azonban több szempontból is érdemes volt fontolóra venni a jelentkezést. Ha az ellátásért felszámolt összeg kiegyenlítése nem is jelentett akadályt a gólyának, jöhetett a következő lépcsőfok: a védettségi igazolvány, esetleg a 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszt. Mivel 2021-ben a wel­come drinkért, az adott kar színében pompázó pólóért, a színes, vidám programokért cserébe ezeket bizony be kellett mutatni.

Más lesz a helyzet óralátogatáskor, akkor már nem lehet ilyen módon ­korlátozni az oltott és ­oltatlan vegyülését. Feltéve, ha a negyedik hullám nem tör be nagy erővel, és nem kell ismét mindenkinek otthon maradnia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!