jegyzet

2021.08.06. 14:05

Berobbant

Bacsó István

Bacsó István

Végre nem a járvány, hanem a turizmus. Így két „hullám” között egyre jobb adatok jönnek, legutóbb arról, hogy nemcsak visszakapaszkodott a viharvert turizmus-vendéglátás a pandémia előtti szintre, de júliusban már túl is szárnyalta azt. Igen, berobbant, mint a kukta, amelynek eldugult a szelepe, és a gőz győz. A sokáig négy fal közé szorított emberek is így törtek ki a hosszú karanténból, bezártságból, a korlátok tömkelegéből, amelyeket nehezen, de elviseltünk.

Úton van az ország most a nyár közepén, bő három hét van még az iskolai szünetből, aki tud, még kirándul egyet valahová. Óvatos duhajként inkább itthon, mint külföldön. Ezt érzik már az egyre jobb kedvűen nyilatkozó vendéglátósok is. Szépen nő a forgalom, különösen a frekventáltabb célpontokban. Kiderült: a marketing sem kidobott pénz, ha értően költik el. Remélik, „meglesz a szezon”, kitart a gőz. Csak ki lehet húzni valahogy ősz végéig a fenyegető delta-variáns árnyékában. Drukkolok nekik, de főleg magunknak. A Delta csak Kudlik Júliával volt szerethető. Most inkább nem kérnénk belőle.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!