Jegyzet

2021.07.28. 19:00

Létünk a tét

A világjárvány ideje alatt az átélt sok rossz mellett azt is megtapasztalhattuk, hogy jelentősen javult a levegő minősége.

Balogh Csilla

20210721 Miskolc fotó: Bujdos Tibor BT Észak-Magyarország Portré: Balogh Csilla az Észak-Magyarország újságírója.

Fotó: Bujdos Tibor

A mért adatok szerint évtizedek óta nem volt annyira tiszta a levegő, mint a karantén időszaka alatt, amit jórészt a bevezetett korlátozásoknak köszönhetünk. Ritkábban és kevesebbet utazhattunk földön, vízen és a levegőben egyaránt. A járvány harmadik hullámának lecsengése után ismét fokozatosan visszaáll a világ megszokott rendje a közutakon is. Előkerültek a személyautók, egyre többet utazunk, egyre nagyobb a forgalom, és sajnos mindezek következtében ismét előtérbe került a levegő szennyezettségének kérdése is, pedig az elmúlt egy-két év tapasztalataiból kiindulva tudvalevő, hogy a környezetterhelés akár közvetlenül, egyéni módokon is jelentősen csökkenthető. Ennek egyik legkézenfekvőbb módja az, ha képesek vagyunk változtatni az életvitelünkön, mert nem csupán az egészségünk a tét, hanem a létünk és bolygónk léte is az.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!