Jegyzet

2021.07.05. 09:09

Biznisz

Nem újdonság, hogy a szlovák állampolgárok szívesen vásárolják meg a határ menti, magyarországi települések ingatlanjait.

Hegyi Erika

Forrás: ÉM

Fotó: Edited By Alex

A jelenség több mint 10 éve tart. Az újdonság erejét talán csak az adja, hogy a járvány miatti szigorítások következtében kénytelenek voltak bejelentkezni magyarországi otthonukba, mert egyébként nem tudtak volna ingázni a két ország között. Ez aztán rögtön megugrasztotta a statisztikai adatokat, amelyek most azt mutatják, hogy egyik-másik település lakossága egy év alatt 40-50 százalékkal nőtt.

Ha nem is egy év alatt, de a növekedés folyamatos. A magyarországi, nagyobb városoktól távol fekvő falvak lakossága ugyanis lassan kezdett elfogyni. Ott maradtak az üres és olcsó ingatlanok, nagy kerttel, gyönyörű környezetben. Nem csoda, hogy a szlovák állampolgárok meglátták bennük a lehetőséget, hiszen az ő nagyvárosukhoz, Kassához meg közel vannak a mi kis falvaink. Az pedig a polgármestereknek külön öröme, hogy az új lakók rendben tartják házaikat, kertjeiket. Így most mindenki boldog, határon innen és határon túl is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!