Jegyzet

2021.06.08. 11:35

Zsír új helyett

Nem kis tétel, cirka nyolcszázezer használt autó cserél gazdát évente kettős örömet okozva egy részről az eladóknak, akik valamilyen okból szerettek volna megválni többé vagy kevésbé szeretett járművüktől.

Pap Gyula

Nem kis tétel, cirka nyolcszázezer használt autó cserél gazdát évente kettős örömet okozva egy részről az eladóknak, akik valamilyen okból szerettek volna megválni többé vagy kevésbé szeretett járművüktől. Más oldalról ott jelentkezik a boldogság, ha nem „vásároltunk be”, és a nem pont zsír új modell jól megállja a helyét, urambocsá!, belopja magát a szívünkbe. Vételnél jó tudni, hogy hibátlan autót a legritkább esetben adnak el, ám ha a hiátusok mértéke arányos az árral, megéri a megfontolás. A vásárlásnál érdemes a pszichoanalízis mélyebb rétegeibe elmerülni, ha történetesen nem autószerelő a szakmánk, és nem feltétlenül ideális vétel az idős doktor bácsi járműve, aki 12 éve a garázsban tartja a járgányt – szó szerint.

Lehetnek persze előre nem látható többletek, esetemben bónuszszolgáltatásként vállaltam fel, boldogan, hogy kvázi rendszeresen jelezzem a rendkívül ragaszkodó korábbi tulajdonosnak – akit persze én derítettem fel –, hogy beszámoljak: hogy van – szóhasználatával élve – „a drágám”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!