Jegyzet

2021.06.09. 20:03

Negyvenmillió

Hányszor és hányszor játszottam el magamban, hogy amennyiben nyernék valamelyik szerencsejátékon, akkor mire is költeném a pénzt, amely persze képzeletemben időnként eléri a százmilliós tételt is.

Szaniszló Bálint

Rögtön itt jegyzem meg, mindez teljes mértékben elméleti megközelítés, mert idejét sem tudom, mikor vásároltam például lottót, hogy legalább megadjam az esélyt Fortunának, kedvezzen nekem. A valós „telhetetlenségem” jelzi, hogy maximum olyan kaparós sorsjegyet veszek, ha már nem tudom visszautasítani a tukmálást, amelynél a max. nyeremény 5 millió forint.

Szóval a lényeg az, hogy 40 millió forintos lakás megvásárlása még vágyálomnak is irreális, persze szerintem nem csak nekem. Az a kérdés, hogy hol, mekkora lakás vehető ebből a pénzből mondjuk Miskolcon, messzemenően elméleti kérdés a lakosság 99 százaléka számára. (Mint megtudtam, akkora összegből errefelé 100 négyzetméteres lakás vehető...) A maradék 1 százalék pedig enélkül is tudja, mit akar megvenni 40 millióból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!