Jegyzet

2021.05.24. 17:30

Apró örömök

Nagyon változó, hogy melyikünket mi tesz boldoggá, de abban szinte mindenki egyetért, hogy azok tudják a leginkább kiélvezni az életet, akik észreveszik az élet apró örömeit.

Horváth Imre

Fotó: ÉM Archívum

Van erre egy közszájon – és közösségi oldalon – forgó idézet, amelyet több hírességnek is tulajdonítanak, de igazából Roger Miller amerikai énekes, dalszerzőtől származik: „vannak, akik érzik az esőt, mások csak megáznak”. Én személy szerint abban hiszek, hogy az egyéni boldogság meg­éléséhez már az is egy jó út lehet, ha kerüljük a negatív érzéseket. A példánál maradva, ha egy legyintéssel és félmosollyal tudjuk konstatálni, hogy megáztunk, ahelyett, hogy dühítenénk magunkat rajta, már sokat tettünk annak érdekében, hogy ne legyen rossz napunk.

A mai, folyamatos feladatokkal és megoldandó problémákkal tarkított, világjárvánnyal terhelt világunkban könnyen jön a stressz és a szorongás, így talán sosem volt még olyan húsba vágó, hogy megtaláljuk az élet apró örömeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!