Jegyzet

2021.04.09. 14:00

Hihetetlen

Hegyi Erika

Fotó: ÉM-Archív

A hazai számok még mindig rémisztőek. Tegnapra újabb 272 ember esett áldozatul a koronavírusnak, kórházban több mint 1600 embert ápolnak, lélegeztetőgépen még mindig 1337 beteg küzd az életéért.

Számomra érthetetlen, miért nem elég meggyőzőek ezek a számok, amelyek hetek óta alig csökkennek, és világosan bizonyítják a koronavírus-fertőzés valódi veszélyét.

Miért vannak még mindig olyanok, akik nem bíznak az orvosokban, az immunológusokban, a víruskutatókban? Miért hisznek jobban az okostelefonjukon felugró posztoknak, melyeket valószínűleg nem tanult emberek eszeltek ki, és valószínűleg nem nemes célokból. Miért hisznek a szomszédasszonynak, a barátnak vagy barátnőnek, a vakcinaellenes munkatársnak, amikor hónapok óta szinte az összes hozzáértő professzor nyilatkozott már a tévének, a rádiónak, az írott sajtónak, többek között lapunknak is.

Mégis, újabbnál újabb összeesküvés-elméletek látnak napvilágot. Nem is az a baj, ha valakinek túl gazdag a fantáziája, hanem az, ha elméleteivel mások életét veszélyezteti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!