jegyzet

2021.03.21. 14:01

Védelem

Vannak egyértelmű dolgok.

Horváth Imre

Forrás: ÉM

Ilyen az, hogyha betegek vagyunk, orvoshoz megyünk, hogy egy járványtól a védőoltás véd meg, vagy az, hogy a biztonsági öv megmenti az életünket egy esetleges ütközés során.

Épp ezért nehéz megérteni, miért nem automatikus, hogy beoltassuk magunkat a koronavírus ellen, vagy hogy azonnal bekössük az övet, ha beülünk az autóba. Ennek ellenére sokan „sportot űznek” abból, hogy kicselezzék az autók visszajelzőjét, amely vad csipogással hívja fel a figyelmet: kösd be magad, hogy ne legyen bajod! A bontókban lévő autókból két dolog hiányzik szinte biztosan, a katalizátor és a biztonsági öv csatjai…

Ennél csak azt nehezebb megérteni, az autósok egy része miért nem használ gyerekülést, köti be a gyermekét. Józan ésszel felfoghatatlan, miért nem figyel erre egy szülő, hiszen már egy kisebb fékezésnél is komoly sérülést szenvedhetnek a gyerekek. Baleset sem kell hozzá.

Talán érdemes lenne ezt is a veszélyeztetés kategóriájába sorolni, mint a bántalmazást vagy az elhanyagolást

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!