Jegyzet

2021.03.19. 20:00

Szabadság

Bacsó István

Forrás: ÉM

Tervezzük meg – ez a kérés – a szabadságigényünket az első félévre. Rendben, most március van, itthonról dolgozom éppen, mint oly sokan, akiknek szintén hazaküldték a gyermekeit az iskolákból. Ahogy így lehet. Mindent is csinálni. Szabadság. Hát ez nem az.

Lesz-e egyáltalán az idén, és mikor? Ki tudja? Az első félévben jó, ha az oltást megkapjuk. Szabi, kirándulás, sőt, utazás lesz-e, lehet-e az idén? Nyáron talán, a gyerekekkel. Valahová kimozdulni. Jó lenne. Persze itthon, belföldön. Ne kockáztassunk. És a bevételt se vigyük külföldre.

Bajban a hazai turizmus. Sok-sok szálloda, fürdő, vendégház kong az ürességtől. A síszezonnak is annyi. Nincs bevétel, megélhetés. Kivárás van. Meg ránk várás. Minket várnak, a turistákat, kirándulókat, hogy végre elinduljunk szabira, nyaralni, kipihenni. Volna mit. Mi is erre várunk. Tervezném. De hová ikszeljek a naptárban?

A második nyár jön, amikor igencsak elméleti a nyaralás. Főleg a pontos időpontja. Jó lesz a last minute is! Csak...

Legalább az iskolai szün­idő behatárolja. Meg a Covid, ha nincs szerencsénk. Pozitív vagyok: lesz oltás, lesz nyaralás!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!