Jegyzet

2021.03.17. 11:32

Egérút

Városszerte fokozott figyelem kíséri az utóbbi idők legösszetettebb Miskolcot érintő infrastrukturális beruházását.

Pap Gyula

A projekt keretében megépülő „Y” alakú híd lehetővé teszi, hogy a Martinkertvárosban élők gyorsabban juthassanak el a belvárosba, és egyszerűbbé válik a Tiszai pályaudvar megközelítése is. A városrész közlekedésének fenntarthatósága érdekében szükségessé vált egy terelőútvonal kijelölése, mert az építési munkák ebben az ütemben csak jelentős mértékű forgalomtereléssel végezhetők el. A szakemberek több lehetőséget is számba vettek, tudatában annak, hogy mindenki számára kielégítő megoldást nehéz találni. Esetleges vészhelyzet esetén is fontos szerepe lesz ennek az útnak, hiszen a mentők, tűzoltók vonulása is gyorsabbá válik az útszakasz megépítésével.

A terelőút kiépítésével párhuzamosan egy – sokakat foglalkoztató, heves vitát is kiváltó – másik fontos ügyben is döntés született, így végül a kerékpárosok biztonságos közlekedése érdekében az Y-hídra kerékpársáv is kerül.

https://boon.hu/kozelet/helyi-kozelet/epul-mar-az-egerut-az-y-hidhoz-5288689/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!