Jegyzet

2021.03.09. 07:00

A vonal alatt

A szegénység relatív, mondta az egyik polgármester a napokban.

Hegyi Erika

Fotó: ÉM

Valószínűleg nem tévedett, de azért minden társadalomban létezik egy láthatatlan vonal, ami alatt szegénységről beszélhetünk. Magyarországon ma hivatalosan azok tartoznak ebbe a kategóriába, akik súlyos anyagi gondokkal küzdenek. Nehézségek árán tudják csak fenntartani a lakásukat, vagy nincs is lakásuk, gondot okoz számukra a számlák fizetése, nem jutnak elegendő élelmiszerhez, nem tudják kiváltani a gyógyszereiket, és nem tudnak megfelelő ruhákat vásárolni maguknak.

Megyénkben sok településen futnak jelenleg is különböző fejlesztőprogramok, melyek a mélyszegénységben élők élethelyzetén kívánnak javítani, de ezenkívül számos intézkedés segíti a nélkülöző embereket.

A szegénység senkinek sem jó. Ezt bizonyítja, hogy az ország gazdagabb fele folyamatosan adományokkal segíti a szegény településeket, iskolákat, óvodákat, családokat. Amíg ez így van, talán nem lehet nagy baj.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!