Jegyzet

2021.02.04. 20:05

Kreatív konyha

A pandémia időszakának lassan évfordulós kezdete óta – kivéve a tavalyi rövid nyári időszakot, de ott is jelentős földrajzi eltérésekkel – a vendéglátás és a turizmus ágazata a legnagyobb vesztese a kényszerű korlátozásoknak.

Pap Gyula

Pap Gyula

A kialakult helyzet alaposan próbára tette a résztvevők teherbíró képességét; nemhogy a nyereség optimalizálására nem gondolhattak, mostanra a túlélés lett a cél, amely lebeghet sokuk szeme előtt.

Minden korábbinál nagyobb szerepet kapott a kreativitás és alkalmazkodóképesség, ám a még oly zseniálisnak tűnő ötletek is csak a veszteségek csökkentésére voltak elegendőek. Érzékelve a probléma súlyát, a kormányzat módosította a szabályokat a vendéglátóiparban és a turizmusban érdekelt vállalkozók megsegítése érdekében.

Aki ki tudott tartani, sőt megőrizte legjobb munkatársait a sokat emlegetett válság utáni iparági visszapattanás során, jó eséllyel átkerülhet a győztesek oldalára – csak „bírja addig szuflával”.

https://boon.hu/kozelet/helyi-kozelet/tartalekaikbol-elnek-a-vendeglatosok-5172562/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!