Jegyzet

2021.02.21. 17:35

Diákmeló

Jócskán változtak az idők, de a diákmunkával kapcsolatban maradandó élményt jelent számomra, hogy anno mintegy egy hónapig jártam őszibarackot szüretelni az arnóti téeszbe.

Pap Gyula

Ötórai kelés után indultam útnak Tihany kerékpárommal a célállomás felé. Pontosabban ez még csak a központot jelentette, ahonnan még 45 perces traktoros vontatón történő utazással jutottunk el a barackosba.

Gyermekeim „munkás­sztorijai” még változatosabbak, igazi horrortörténetek mellett számos hasznos tudást gyűjtöttek össze, de a legfontosabb, ami többet ér az ilyen-olyan, néha extrém keresetektől, a megismerkedés az oly sokat emlegetett „munka világával”, a monotónia tűrése, az alkalmazkodás, a tevékenység értelmének felismerése ma már nagyban befolyásolja munkájukat, életük e fontos részét.

Abban biztos vagyok, hogy például Marci fiam egykori olykor 12 órás műszakjai nélkül, amiket egy divatüz­letben homorított – na jó, hardcore-zene hallgatással súlyosbítva – ma nem bírná a jelenlegi, az egyik top cégnél rájutó terhelést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!