Jegyzet

2021.02.20. 18:05

Adatok

Rossz a levegő. Büdös van városszerte. Nehéz levegőt venni.

Szaniszló Bálint

Fotó: Ádám János

Ilyenkor, télvíz idején gyakran fogalmazódnak meg az utcán járókban ezek a megállapítások, még ha nem is hangzik el maga a mondat. Az évek során ugyanis hozzászoktunk, hogy errefelé, ahol nagyon sok megyénkbeli él, a Sajó-völgyben – beleértve a megyeszékhelyet, Miskolcot is – telente nem jó a levegő. A régi rendszerben még a nehézipart szidtuk miatta – gyárkémények sora okádta a füstöt, a kormot, a port. Aztán az autók, teherautók váltak első számú közellenséggé, ma meg mi magunk az otthoni fűtéssel. A magyar ember ugyanis bármit képes elégetni a kazánban vagy a kandallóban, hogy mi megy ki a kéményen, annyira nem érdekel bennünket. A szegénység hatványozza ezt az állapotot.

Hamarosan huszonnégy órában kísérhetjük figyelemmel, hogy mennyire szennyezett a levegő. Adatok sorjáznak majd a monitorokon. Az adatoknak pedig cselekvést kellene generálniuk, amely a környezetünk szennyezésének csökkentésére sarkallna minket.

https://boon.hu/kozelet/helyi-kozelet/nyarra-barki-tudhatja-hol-van-a-legtobb-por-5215117/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!