Jegyzet

2021.01.16. 11:32

Mínuszok

Már a tél sem olyan, mint régen – halljuk nem egyszer az idősebbektől, majd következik valami meghökkentő történet arról, hogy „bezzeg a mi időnkben” még a füst is megfagyott a kéményből kijövet, kockára fagyva peregtek a madarak a fákról, és a hó úgy betemette a disznóólat, hogy csak olvadáskor találták meg márciusban.

Horváth Imre

Forrás: ÉM

Ha télről esik szó, akkor rögtön felemlegeti mindenki 1987 januárját és az azt követő két hónapot, amikor a hó és a fagyvalóban sokáig tartotta markában az egész országot. Tény, az elmúlt években a téli időjárás alaposan elkerülte országunkat, alig esett hó, decemberben pólóban vigéckedtünk az utcán, és jeget sem kellett olyan sokszor kaparni az autókról. Igaz volt hótörés a Bükkben áprilisban, és március 15-i ünnepség szakadó hóesésben. Eddig ez a tél sem erőltette meg magát különösebben, így érthető, hogy a hétvégére jósolt keményebb mínuszok sokakban már előre megfagyasztották a vért. Jómagam azok körébe tartozom, akik szerint most van itt az ideje a fagynak. Inkább, mint márciusban...

Kapcsolódó cikk:

https://boon.hu/kozelet/helyi-kozelet/extremebbnek-erezzuk-a-teli-hideget-5119030/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!