jegyzet

2021.01.25. 19:01

Felvételi

Egy gyerek életében két, a jövőjét erősen meghatározó pont van: amikor középiskolát választ, és amikor felsőoktatási intézményt.

Horváth Imre

Forrás: ÉM

Bár ma már valóban elterjedt és a mindennapok része az életen át tartó tanulás, és már nem olyan ritka, ha valaki harmincas, negyvenes éveiben pályát módosít, de mégiscsak a középiskolai és az egyetemi évek számítanak leginkább.

Pont ezért nem irigylem azokat a diákokat, akik most állnak ezek előtt a fontos pontok előtt, a koronavírus ugyanis az ő számukra plusz egy nehézséget jelent. Hiszen sem a felvételire felkészülés, vagy maga a felvételi, sem a középiskolásoknak az érettségi nem a szokott módon történik. Ugyanakkor a járvány azt is megmutatta, nem feltétlenül az az érték, amit korábban annak gondoltunk, és nem biztos, hogy annak a szakmának van jövője, amiről egy éve még azt gondoltuk, hogy van.

Persze mindig, minden változik, de a helyzet most aztán alaposan feladta a leckét a gyerekeknek és a szülőknek egyaránt. De, ahogy a felvételi feladatokat, valahogy ezt is meg kell oldani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!