Jegyzet

2020.11.26. 10:45

Segít Mátyás király

Pap Gyula

Forrás: ÉM-Archívum

Az egykor jobb napokat látott hányatott sorsú Avas Szálló több évtizeden át kihasználatlanul álló helyiségeiben – ha pontosak az információk – tehetséges diákok csiszolhatják majd tovább tudásukat, a szálló termei pedig a nagyközönség számára rendezett különböző rendezvények helyszíneként is funkcionálhatnak a jövőben.

A tervek szerint bentlakásos kollégiumként és szállodaként is működő komplexum befektetője vállalta azt is, hogy megőrzi az épület műemléki jellegét. A Mathias Corvinus Collegium itt megvalósuló miskolci központja az általános iskolásoktól, a középiskolásokon át, az egyetemi hallgatókig várja majd a fiatalokat.

Az MCC 2015 őszétől komplex tehetséggondozó programot indított az ország nyolc városában. Az iskolai oktatásban nem tanított témakörök, beszédközpontú angoloktatás, személyre szabott fejlesztés, valódi közösség várta a diákokat.

Most pedig egy város várja, hogy pozitív fordulatot vesz a szálló története.

Kapcsolódó cikk:

https://boon.hu/kozelet/helyi-kozelet/befektetot-igernek-az-avas-szallora-de-meg-sem-hirdette-meg-a-varos-4747636/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!