Jegyzet

2020.10.01. 20:00

Tervek

Amikor eltervezzük, hogy megvetjük lábunkat a munka világának ingoványos talaján, talán még nem is gondoljuk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk.

Apagyi Beáta

Forrás: ÉM

Százával gyártjuk az önéletrajzok különböző változatait. A lehető legtöbb megüresedett pozíciót megpályázzuk. Naponta számtalanszor ellen­őrizzük a levelezéseinket, de legtöbbször szomorúan kell konstatálnunk, hogy nem érkezett még csak egy automatikus üzenet sem arról, hogy „cégünk örömmel fogadta jelentkezését, pozitív elbírálás esetén értesíteni fogjuk a megadott elérhetőségen”. Folyamatosan latolgatjuk az esélyeinket, és várunk.

A munkaadók legyenek kedvesek átérezni ezt az idegölő folyamatot, és ne sajnálják a jelentkezőtől azt a bizonyos válasz-e-mailt. A jelentkező pedig ne csüggedjen, két év után is értesíthetik, hogy „korábban megkaptuk önéletrajzát, jelenleg van megüresedett pozíciónk, lenne kedves befáradni egy személyes interjúra?”.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!