Jegyzet

2020.10.12. 17:30

Szomszéd

Nem először látogattunk el olyan olvasónkhoz, aki trehány, nemtörődöm szomszédja miatt szenved.

Hegyi Erika

Forrás: ÉM

Fotó: Edited By Alex

Meddig lehet tűrni, hogy a portánk mellett álló, roskadozó ház miatt a mi házunk fala is ázzon? És meddig lehet elviselni, hogy a szeméttel teli udvarról a portánkra is beköltözzenek a patkányok? Ki segít ilyenkor? Hol a megoldás?

A sajószentpéteri, 81 éves asszony és fia mindent megpróbált. Bejelentést tettek a jegyzőnek, ami után elindult az eljárás. De sajnos csak papír formájában. Olykor kapnak levelet az egyik hivataltól, majd a másiktól, sőt a harmadiktól is, de igazából senki nem kötelezi a határozatokra fittyet hányó szomszédot, hogy tartsa rendbe az udvarát és a házát.

Nem tudom, hol lehet a baj, hol akadnak meg az ügyek? Azt azonban már nem egyszer tapasztaltam, hogy ha egy-egy felháborító eset nyilvánosságot kapott, rögtön akadt ember, aki intézkedett, a probléma pedig megoldódott. De ha ilyenkor van megoldás, miért nincs nyilvánosság nélkül is?

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!