Jegyzet

2020.10.29. 14:00

Semmi

Lehetett szeretni vagy nem szeretni a terveket, szerintem nagyvárosias lett volna az Avalon Business Center, ha megépül a mostani murvás parkoló helyén Miskolc abszolút belvárosába, a leendő főtér mellé.

Hajdu Mariann

Forrás: ÉM

Igaz, lehetett volna kevésbé impozáns, de nem sikerült megegyezni a részletekben az önkormányzatnak és a terület tulajdonosának, a befektetni szándékozó cégnek. Most visszatérünk a kiindulóponthoz, és az lesz a területen, ami hosszú évek óta van: semmi.

Mintha elátkozott lenne a városnak ez a része. Emlékszem a korábbi, több mint tízéves szállodatervre, amit az akkori ellenzék tiltakozva ellene „böszme épületnek” nevezett. Sosem jó, amit ide terveznek. Vagy nem jó, amit terveznek. A belvárosi területen, ami nem a városé. Nem elég miskolci, nem odavaló, nem érvényesülne mellette az avasi templom, a domboldal, a kilátó. Dúl a vita mindig.

Félő, így Miskolc főterének megépítése is csúszhat: nem mindegy, mi lenne mellette. Az pedig már közel évszázados adóssága a városnak.

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!