Jegyzet

2020.10.24. 07:05

Beoltva

Eddig soha nem oltattam be magam influenza ellen.

Nagy-Hankó Krisztina

Forrás: ÉM

Ez az első év, amikor elgondolkoztam rajta, hogy talán kellene. Nálam nem döntő szempont, hogy mindenki számára ingyenesen elérhető, hiszen az sem volt az, hogy fizetni kell érte. Sokkal inkább releváns a körülöttem élők véleménye, vagy egy olyan orvosé, akinek hiszek a szaktudásában és adok a szavára. Mivel nincs krónikus betegségem, korom alapján sem tartozom a veszélyeztettettek közé és szinte soha nem kapom el az influenzát, ezért nem tartottam szükségesnek. De valami jelentősen megváltozott bennem ebben az évben, amitől már semmiben sem vagyok biztos.

Meginogott a saját egészségembe vetett hitem. Idős, több krónikus betegséggel sújtott édesanyámat életének utolsó éveiben minden influenza szezon előtt beoltották. Ettől biztonságban érezte magát, úgy gondolta, egy bajjal talán kevesebb lesz és – nem megcáfolva a hatékonyságot, de nem is alátámasztva – úgy tűnik ez elegendő volt ahhoz, hogy legalább ez a kór ne betegítse meg.

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!