Jegyzet

2020.09.07. 11:33

Átverés

Amióta létezik egymás közötti adásvétel, azóta létezik a hozzá kapcsolódó átverés is.

Horváth Imre

Forrás: ÉM

Elég csak a klasszikus viccre gondolni, amikor a lókupec azt mondja az érdeklődőnek, nem azért ment az a ló a falnak, mert vak, hanem mert bátor. Az internetes vásárlások térhódításával pedig rengeteg negatív történetet hallani: megjön a termék, de hibás, használt, nem pont az, tégla, vagy mindenféle bélelő dolog van a dobozban a termék helyett, vagy nem is kapjuk meg, amiért fizettünk.

Mára patthelyzetszerű ellentét van az egymás közötti vásárlásoknál a vevő és az eladó között. A vevő nem akar előreutalni, mert fél az átveréstől, az eladó meg nem akar utánvéttel postázni, mert gyakran előfordul, hogy ilyen-olyan indok miatt nem veszik át a terméket, ami visszakerül hozzá, kétszeres postázási, csomagszállítási díj ellenében. Pedig a jövő – már csak a járványhelyzetek okán is – az interneten keresztüli vásárlásokban van. Csak legyünk sokkal óvatosabbak!

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!