Jegyzet

2020.07.22. 13:02

Kis gépen száll fölébe

Jogos, régi óhaj a vidéki Magyarország hatékonyabb bevonása a gazdasági vérkeringésbe, a főváros-központúság tompítása, a külföldi – és hazai – „működő” tőke orientációjának egészséges befolyásolása.

Pap Gyula

Rengeteg erőfeszítés, lobbimunka van amögött, hogy egyes, szerencsésebb helyzetben lévő – sajnos többnyire dunántúli – települések jelentősebb szeletet ki tudtak hasítani ebből a tortából. A mostani, repülőterek fejlesztésére vonatkozó felvetés egy fontos – eddig talán nem eléggé hangsúlyozott – aspektusát ragadja meg a kérdésnek. A légi infrastruktúra fejlesztését a megyei jogú városok szintjén. Felismerve, hogy ha az utas és teherforgalom szempontjából korlátozottak is a piacképes légiforgalom lehetőségei, a befektetés-ösztönzés szempontjából fontos lehet, hogy a kisgépes repülőgépforgalom minél több helyen lehetővé váljon.

Akkor is ha ez csak egy – látszólag apró, de esetenként döntő – eleme annak a döntésnek, hogy hol talál célpontot a befektető.

Pap Gyula

(A borítóképen: Pap Gyula, a jegyzet szerzője)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!