jegyzet

2020.05.14. 20:00

Mi a probléma?

Nem sokszor voltam eddig kórházban mint fekvőbeteg, ha jól számolom, egyszer.

Nagy-Hankó Krisztina

A többi alkalom mind a várandósságaimmal vagy a szüléseimmel volt kapcsolatban, az pedig nem betegség. Ebből adódóan azonban van tapasztalatom az egészségügyben dolgozókkal. Kinek nincs? Elkezdhetnék közhelyeket pufogtatni, de nem szeretném ezt tenni. A hivatásukra szeretnék rávilágítani, ha van egy világnap, amikor mindenféle járványügyi helyzettől függetlenül is lehet rájuk gondolni szeretettel.

Ahogy én látom őket: meghallgatják a panaszt, megpróbálják megoldani, ha nem tudják, segítséget hívnak. Ha egy ápoló fáradt, elcsigázott, nem mosolyog rád, pedig elvárnád tőle, én arra szoktam gondolni, neki sem egyformák a napjai. Lehet, imádja a munkáját, de van, amikor szabadságot venne ki, a saját mókuskerekéből is kiszállna kis időre. Ez bármelyik szakma képviselőjével előfordulhat, akinek nem is kell betegeket ápolnia nap mint nap. Ön megkérdezte valaha, nővérke, mi a problémája?

(A borítóképen a cikk írója)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!