BOON - Jegyzet

2018.10.23. 09:19

Október 23. - Hősök

Miskolc - <strong><em>Minden nap harcot vívunk. A munkahelyen, az iskolában, a sportpályákon, otthon, és persze önmagunkkal. A mindennapok harcai ezek, apró bosszúságok vagy nagyobb problémák miatt, amelyek szerves részei életünknek.</em></strong> Uri Mariann írása.

Miskolc - Minden nap harcot vívunk. A munkahelyen, az iskolában, a sportpályákon, otthon, és persze önmagunkkal. A mindennapok harcai ezek, apró bosszúságok vagy nagyobb problémák miatt, amelyek szerves részei életünknek. Uri Mariann írása.

Így lehettek ezzel 1956 hősei is október 23-áig, amikor a debreceni diákok több­ezres tömege elindult, hogy kinyomtassák követeléseiket. A fővárosban is a diákok hirdettek tüntetést, de egyre többen csatlakoztak hozzájuk, és délutánra már 200 ezres tömeg gyűlt össze, hogy tüntessenek a szovjet megszállás ellen. Békés demonstráció volt. Ám a fegyvertelen tömegre leadott sortűz után fegyveres felkeléssé nőtt.

A harcba induló katonáknak az a dolga, hogy küzdjenek. Meggyőződéssel vagy anélkül, tudván, hogy végzetes is lehet a küldetés. De mi visz rá egy diákot, egy gyári munkást, egy nővért, hogy fegyvert fogjon? Honnan a bátorság, hogy szembeszálljon az elnyomókkal? Remélem, soha nem kell megtudnom a választ. Remélem, hogy a küzdelmet meghagyhatom a hivatásosoknak, és továbbra is csak a hétköznapi harcokban kell helytállnom.

Mint ahogy szerették volna több ezren 1956 októberében. Ám ők döntöttek, és a hétköznapi hősökből igazi hősökké léptek elő. Mi pedig tisztelettel adózunk emlékük előtt.

Uri Mariann


[related-post post_id="4026307"]

[related-post post_id="4026269"]

[related-post post_id="4026231"]

[related-post post_id="4026110"]

[related-post post_id="4026010"]

[related-post post_id="4026002"]

[related-post post_id="4022663"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!