BOON - Jegyzet

2017.09.13. 15:33

Megelőzni. Mit is?

<em>Két évtizeddel ezelőtt, amikor a New York-i ikertornyok tetején jártam, álmomban sem gondoltam, hogy a kolosszusokat nem például a valamilyen névre hallgató hurrikán, hanem a szörnyű terrorizmus végzi majd ki.</em> <strong>Kolodzey Tamás jegyzete.</strong>

Két évtizeddel ezelőtt, amikor a New York-i ikertornyok tetején jártam, álmomban sem gondoltam, hogy a kolosszusokat nem például a valamilyen névre hallgató hurrikán, hanem a szörnyű terrorizmus végzi majd ki. Kolodzey Tamás jegyzete.

Az erőszak sokféle formája valósult már meg: kezdetben a repülőgép- és az emberrablás volt „divatban”, aztán jöttek a merényletek: robbantottak autót, buszt, vonatot, hajót és metrót, majd ezeket követték a tömegeket célba vevő esztelen lövöldözések, újabban pedig elharapózott a békés járókelőkbe hajtó őrület. A felsoroltak megelőzése érdekében óriási energiákat mozgósítottak, több-kevesebb sikerrel.

Most még újabb, és egyenesen sokkoló elképzelésről olvastam, amely az egész civilizációnkat veszi célba. A Föld színéről letörlésre ítélt Iszlám Állam terrorszervezete élelmiszer-mérgezéses akciókkal fenyegetőzik, azt persze még homály fedi, hogy ezt milyen eszközök bevetésével lenne képes kivitelezni.

A biztonságpolitikai szakértők máris reagáltak a hírre, s kijelentették: az elkövetkezendő időszakban a terror újabb és újabb „arcait, ötleteit” fogjuk megismerni. Így a béke és a nyugalom után ácsingózó világnak nincs más választása, mint óriási összegeket költenie önmaga megvédésére. A bökkenő csak az, nem tudjuk pontosan, mit is kellene kivédenünk, megelőznünk…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!