BOON - Jegyzet

2017.08.15. 13:03

Cigány lecsó Lyukóba

<em>Jóízűen falatozgatott Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje Cserdiben szombaton. Legalábbis a közösségi oldalán megosztott képein ez látszik. A szocialista politikus ugyanis a település polgármesterének, Bogdán Lászlónak volt a vendége. S a beszélgetés mellé – ami a hírek szerint arról szólt, hogy dolgozzanak együtt egy igazságosabb Magyarországért – jutott egy tányér cigány lecsó is.</em> Szántó Rita írása.

Jóízűen falatozgatott Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje Cserdiben szombaton. Legalábbis a közösségi oldalán megosztott képein ez látszik. A szocialista politikus ugyanis a település polgármesterének, Bogdán Lászlónak volt a vendége. S a beszélgetés mellé – ami a hírek szerint arról szólt, hogy dolgozzanak együtt egy igazságosabb Magyarországért – jutott egy tányér cigány lecsó is. Szántó Rita írása.

Cserdi évek óta benne van a köztudatban. Elsőként a köcsögmentesítő programmal kerültek a hírekbe: Bogdán László ugyanis elvitte a helyi romákat a pécsi börtönbe, hogy maguktól ne vágyjanak oda. De ezentúl véghez vitte azt is, amit ma már cserdi csodaként emlegetnek. A 70 százalékban romalakta településen a cigányok dolgoznak, elsősorban a mezőgazdaságból élnek, és – a statisztikák szerint – a bűnözés is jelentősen csökkent.

Szegedtől – ahol Botka László polgármester – alig több mint 200 kilométerre van Cserdi. A szocialista politikusnak most sikerült oda eljutnia. Ami azt jelenti, a politika kezdi felfedezni a települést. Ez persze nem baj, csak fontos lenne, hogy a választás után is emlékezzenek a cserdi cigány lecsó ízére. Sőt, mi is szívesen „megkóstolnánk” itt Miskolcon, a Lyukóvölgyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!