BOON - Jegyzet

2017.08.23. 07:58

Barcelona

<em>A spanyol tengerparti nagyvárosban végrehajtott gázolás ürügyén az egyik elemző odáig ment, hogy mindennapjainkat súlyos betegségekkel fűszerezett világnak minősítette. Ezek a bajok etnikai, gazdasági, társadalmi és vallási okokból nem gyógyíthatók, így a merényletek elleni védekezés kevés, nincs mese: támadni kell.</em> <strong>Kolodzey Tamás jegyzete.</strong>

A spanyol tengerparti nagyvárosban végrehajtott gázolás ürügyén az egyik elemző odáig ment, hogy mindennapjainkat súlyos betegségekkel fűszerezett világnak minősítette. Ezek a bajok etnikai, gazdasági, társadalmi és vallási okokból nem gyógyíthatók, így a merényletek elleni védekezés kevés, nincs mese: támadni kell. Kolodzey Tamás jegyzete.

Már sehol nem elegendő a rendőri jelenlét fokozása, muszáj bevetni a titkosszolgálati eszközöket, a megfigyelést, a nyomkövetést, a lehallgatást, besúgók révén be kell épülni a bűnözők közé. Az nem számít, mindez mibe kerül egy városnak, az érintett országoknak, a kontinenseknek és a nemzetközi szervezeteknek, mert még mindig jobb fizetni, mint meghalni.

Barcelonában egy másik betegség is felütötte a fejét a napokban. Végső soron ez a kór is a pénzről szól, mégpedig – ugyancsak egy elemzőt idézve – a labdarúgás emberkereskedelméről. Nagy port kavart, hogy a katalánokat elhagyó Neymar 222 millió eurót ért meg a Paris Saint-Germainnek. A brazil csatár, forintban számolva, 70 milliárdért váltott klubot, s egyszerűen nem is értem, miért csak ennyiért.

A tranzakció óta már átárazták a sztárokat, és van, akinek az értékét 500 millió euróban rögzítették. Szóval tanuljuk meg: a fejlett nyugaton (felső határ nélkül) arra adnak pénzt, amire és akire csak akarnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!