BOON - Jegyzet

2017.07.14. 15:16

Azért jó, ha van

<em>De miért kell mindig valami ilyesminek történnie, hogy kiderüljön, hogy egy komoly gyógyító munkára hivatott kórház felszereltsége hiányos. Olyan berendezés hiányzik, amelyről elmondhatjuk, hogy azért jó, ha van</em>. <strong>Szaniszló Bálint jegyzete</strong>.

De miért kell mindig valami ilyesminek történnie, hogy kiderüljön, hogy egy komoly gyógyító munkára hivatott kórház felszereltsége hiányos. Olyan berendezés hiányzik, amelyről elmondhatjuk, hogy azért jó, ha van. Szaniszló Bálint jegyzete.

„Nem a nincsen kell keseregni, hanem a vannak örülni…” Ezt a ránk, magyarokra fokozottan érvényes lelki helyzetről szóló megállapítást lényegében Balog Zoltán miniszter fogalmazta meg annak kapcsán, hogy egy tragikus eset nyomán a napokban derült ki a nagy nyilvánosság számára, hogy az Országos Kardiológiai Intézetnek nincs CT-berendezése, a Heim Pál Gyermekkórháznak viszont – történetesen – van. És utóbbinak mindenképpen érdemes örülni. Ebben nincs vita. Az OKI-ra vonatkozó nincsen viszont gyászolnak a hozzátartozói annak a kislánynak, akit CT-vizsgálatra, az operációt megszakítva, nyitott mellkassal kellett átszállítani a Heim Pál kórházba. És még pozitív katarzis sincs a történet végén, mert a kislány meghalt. Nehéz ilyenkor a miniszteri optimizmust teljes egészében magunkévá tenni, mert erősen a nincs felé fordulnak a gondolataink.

Azt nem tudjuk, hogy közvetlenül a nyitott mellkasú szállítás miatt halt meg a kislány, vagy eleve gyógyíthatatlan volt. De miért kell mindig valami ilyesminek történnie, hogy kiderüljön, hogy egy komoly gyógyító munkára hivatott kórház felszereltsége hiányos. Olyan berendezés hiányzik, amelyről elmondhatjuk, hogy azért jó, ha van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!