BOON - Jegyzet

2017.06.08. 10:44

Javul

<em>Javulnak az iskolázottsági mutatók a statisztikai hivatal adatai szerint.Ennek örülni kell. Még akkor is, ha a szakember azt mondja, ez kicsit azért is van, mert az idősebb korosztály jellemzően alacsonyabb végzettséggel rendelkezik, és ha ők a természet körforgása szerint kikerülnek, akkor ennek függvényében emelkedik a lakosság iskolázottsági szintje</em>.<strong> Bánhegyi Gábor jegyzete.</strong>

Javulnak az iskolázottsági mutatók a statisztikai hivatal adatai szerint.Ennek örülni kell. Még akkor is, ha a szakember azt mondja, ez kicsit azért is van, mert az idősebb korosztály jellemzően alacsonyabb végzettséggel rendelkezik, és ha ők a természet körforgása szerint kikerülnek, akkor ennek függvényében emelkedik a lakosság iskolázottsági szintje. Bánhegyi Gábor jegyzete.

A felmérések szerint a magyarok több mint fele legalább érettségivel bír, a 25 éven felülieknek pedig leg­alább 20 százaléka diplomával is rendelkezik, ami jó jel. Már csak azért is, mert egyre több fiatal érzi úgy, hinni kell a tudásalapú társadalomban, ahol a megszerzett ismereteknek hasznosítható értéke van, ahol elismerik a magasabb kvalitást.

Akiknek tehetsége, kitartása és szorgalma van, azok közül egyre többen érzik úgy, érdemes a nagykorúvá válás után is éveket fektetni a tanulásba, esetenként több diploma megszerzésébe, hiszen a több lábon állás stabilabb jövő­képet jelenthet.

Az igazán nagy eredmény azonban mégis az lesz, ha ezek a jól képzett, stabil tudással rendelkező fiatalok egy pillanatig sem gondolkodnak el azon, hogy a határainkon túl kamatoztassák ismereteiket, hanem itthon akarjanak boldogulni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!