BOON - Jegyzet

2017.01.26. 15:31

Szebb élet

<em>Egyre többen mennek, mert itthon nem boldogulnak, ha van is munkahelyük, a pénzük éppen csak kitart a következő fizetésig. És esélyt sem látnak arra, hogy ez változzon. Így hát útra kelnek. Nem terveznek, csak mennek. Tapasztalatokat szerezni, nyelvtudást csiszolni, élményeket gyűjteni, egy más életet élni.</em> <strong>Uri Mariann jegyzete</strong>.

Egyre többen mennek, mert itthon nem boldogulnak, ha van is munkahelyük, a pénzük éppen csak kitart a következő fizetésig. És esélyt sem látnak arra, hogy ez változzon. Így hát útra kelnek. Nem terveznek, csak mennek. Tapasztalatokat szerezni, nyelvtudást csiszolni, élményeket gyűjteni, egy más életet élni. Uri Mariann jegyzete.

Azt nem mondom, hogy könnyebbet vagy jobbat, mert nem tudhatom. Csak a hazalátogatók vagy a végleg hazatérők beszámolóját hallom. Az azonban biztos, hogy dolgozni ott is keményen kell.

Szóval hajtják magukat, ha lehet, túlóráznak is, hogy jó fizetésük legyen. Legalábbis itthoni mércével mérve. Aztán amikor mindent kifizetnek és félreteszik a hazautazás költségét is, számot vetnek vagyonukkal. Ami szerencsés esetben valódi vagyon, amiből hazatérve tudnak lakást venni, vagy kifizetik a hitelüket. Kevésbé szerencsés esetben viszont alig marad valami a fizetésből, így csak ülnek családjuktól távol, egyedül és szomorúan.

Sokaknak ilyen a „szebb” élet. Ők azok, akik magasabb fizetésért hazacsábíthatók. De hogy bírják-e a cégeink a csalogatást, vagy belerokkannak a minimálbér-emelésbe és az ebből adódó bérfeszültségek orvoslásába, az hamarosan kiderül. Reméljük, nem visszafelé fog elsülni a fegyver!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!