BOON - Jegyzet

2017.01.27. 14:43

Segítség

<em>Faárusítással foglalkozó ismerősöm meséli: „Néhány héttel ezelőttig ugyanolyan télnek nézett ki ez is, mint az előző. Kicsit hidegnek, de inkább majdnem langyosnak. Persze, ilyenkor is kérik a fát, errefelé sokan fűtenek ezzel, a gázt nem bírják megfizetni.”</em> <strong>Bánhegyi Gábor jegyzete</strong>.

Faárusítással foglalkozó ismerősöm meséli: „Néhány héttel ezelőttig ugyanolyan télnek nézett ki ez is, mint az előző. Kicsit hidegnek, de inkább majdnem langyosnak. Persze, ilyenkor is kérik a fát, errefelé sokan fűtenek ezzel, a gázt nem bírják megfizetni.” Bánhegyi Gábor jegyzete.

„Amíg hasogatják a fát, amit viszek, addig is kimelegszenek, nem kell annyira ráfűteni. Most azonban alig győzöm. Az állandó kuncsaftok egyfolytában nyaggatnak, kell a fa. Azonban én sem tudok többet vinni egyszerre, mint amennyi van. Mostanában azonban szelektálok a vevők között, még akkor is, ha ebből néha sértődés van, hogy hiába kér valaki a múlt héten, amikor azt mondom neki, csak két hét múlva tudok. Ilyenkor el is mondom, miért. Rengeteg szegény vevőm van, akik nem tudnak előre egész télre való fát megvenni. Néhányukról tudom, majdnem a fagyhalál szélén vannak. Viszem a fát, belépek a házba, a lehelet meglátszik, a kisgyerekek is nagykabátba, takaróba burkolózva ülnek a székeken. A szívem facsarodik el, van, akinek hitelbe hagyom ott a fát. Becsületből is meg fogja fizetni, de most nem tud. Nekem most ők a fontosabbak. Igazam van?”

A választ már nem várja meg, aznap még négy-öt olyan fuvarja van, ahol mindennél jobban várják a fát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában