BOON - Jegyzet

2016.11.23. 15:00

Egy marad(?)

<em>Néhány nagy politikus már leköszönt vagy leköszönőfélben van. Valamennyien mindennapjaink részesei voltak, állandóan láttuk-hallottuk-néztük őket</em>. <strong>Kolodzey Tamás jegyzete</strong>.

Néhány nagy politikus már leköszönt vagy leköszönőfélben van. Valamennyien mindennapjaink részesei voltak, állandóan láttuk-hallottuk-néztük őket. Kolodzey Tamás jegyzete.

A sort David Cameron, az Egyesült Királyság miniszterelnöke kezdte, aki a brexit, vagyis a britek Európai Unióból való kilépését eldöntő népszavazás miatt vette a kalapját. Hillary Clinton, a volt first lady, szenátor és külügyminiszter elveszítette az amerikai elnökválasztást, így majd’ hetvenévesen a közélet helyett nagymamaként folytatja. Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke hamarosan kitölti második ciklusát, távoznia kell, ennek jegyében már a búcsúutaknál tart. Nicolas Sarkozy meglepetésre elbukta a francia jobboldal elnökjelölt-állító előválasztását, nem került a második fordulóba, ezért bejelentette visszavonulását.

Akitől szintén lelépést vártunk, minden jel szerint marad. Angela Merkel német kancellár közölte, hogy jövőre negyedszer is el akarja nyerni a posztját. Teszi mindezt annak ellenére, hogy „színezetét” az idén öt tartományi választáson verték meg, de a nagyasszonyt nem akármilyen fából faragták. Már csak azért is szurkolok neki, mert a fajsúlyos vezetők közül ő az egyetlen, aki ebben a nagy jövés-menésben a ringben maradhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!