BOON - Jegyzet

2016.09.18. 11:08

Jay és Néma Bob

<strong><em>Eltűnnek vagy éppen már nincsenek is video- és DVD-tékák. Az egyik utolsóban jártam a napokban a megyében, a CineFest hetében, itt nem messze, a miskolci belvárosban. Közben Tarantino mester jutott eszembe, aki 22 évesen egy videotékában kezdett dolgozni, és a munka mellett mindennap filmet nézett, amiket kockáról kockára elemeztek a haverral, majd lett lassan az egyik legnagyobb. </em>Juhász-Léhi István írása.</strong>

Eltűnnek vagy éppen már nincsenek is video- és DVD-tékák. Az egyik utolsóban jártam a napokban a megyében, a CineFest hetében, itt nem messze, a miskolci belvárosban. Közben Tarantino mester jutott eszembe, aki 22 évesen egy videotékában kezdett dolgozni, és a munka mellett mindennap filmet nézett, amiket kockáról kockára elemeztek a haverral, majd lett lassan az egyik legnagyobb. Juhász-Léhi István írása.

De beugrott Kevin Smith amerikai filmrendező első filmje is, amit egy kis vegyesboltban és a mellette lévő videokölcsönzőben vettek fel. Játszódhatna akár Miskolcon is, sőt.

Sajnálom, hogy ez – a VHS-sel, a DVD-vel – is elmúlik, mint ahogyan jegyszedő néni sincs már a zseblámpájával. Marad ez az arctalan, műanyag valami, amit megkaphatsz egy pendrive-on, akár a premier napján. Mi így a csoda? Hová lesz a várakozás és a varázs?

Otthon még tartjuk a frontot a fiaimmal: a Csillagok háborúja „eredeti” részeit mindig szalagon nézzük. Visszatekerés, csíkok, hanghiba: szerintünk csodás, sokak szerint gáz. Pedig, aki teheti, kukkantson be a DVD-tékába, mert nem biztos, hogy lát még így együtt ennyi lemezt. A fanatikusnak aztán maradnak majd a régiségvásárok és egy nagy kérdés a Jay és Néma Bob visszavág című filmből: „Mi a fa…m az az internet?”


Miskolc - Ma már nem mennek az emberek filmet kölcsönözni, ezért profilt váltanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!