BOON - Jegyzet

2016.08.11. 14:12

Élménypark Ózdon

<em>Alig néhány héttel ezelőtt avatták fel Ózdon a filmes élményparkot, a Digitális Erőművet, máris vannak olyanok, akik pálcát törnek felette. Mennyiért? Mire használható? Milyen felszereltségű? – záporoznak a kérdések, holott még időt sem adtak arra, hogy elindulhasson</em>. <strong>Marosréti Ervin írása</strong>.

Alig néhány héttel ezelőtt avatták fel Ózdon a filmes élményparkot, a Digitális Erőművet, máris vannak olyanok, akik pálcát törnek felette. Mennyiért? Mire használható? Milyen felszereltségű? – záporoznak a kérdések, holott még időt sem adtak arra, hogy elindulhasson. Marosréti Ervin írása.

Tény, hogy az egykori vasgyár területén lassan, szövevényesen készült el, ugyanakkor hosszú éveket kell visszamenni az időben, amíg legalább ekkora ózdi beruházást találunk.

Bő tíz évvel ezelőtt, a szocialista városvezetés idején felújították a kaszinót, újjáépült az Olvasó, új tanuszodája lett a városnak, és nagy bevásárlóközpontok nőttek ki a földből. Aztán sokáig semmi. Most itt a MaNDA, amelyet rögtön támadnak. Való igaz, hogy a kampány idején jóval nagyobb mértékű foglalkoztatásról beszéltek, és a határidővel is megcsúsztak, de mégiscsak elkészült.

Néhány napja bementem, megnéztem. Elsőre olyan, mintha nem is Ózdon lennénk. Érdekes, szép, van benne látnivaló. A filmes élmények pedig sokaknak újdonságot jelentenek. Éppen egy sereg diák nézett szét az épületben. Csodálták az Orient expressz díszletét, megmászták az ’56-os utcához tartozó harckocsit, és a technika segítségével „belemásztak” egy-két régi magyar filmbe.

A gyerekek örültek, boldogok voltak, élményekkel távoztak a helyszínről. Talán erre is jó lehet a MaNDA, hogy Szilvásról, Aggtelekről, vagy esetleg Egerből néhány órára Ózdra látogassanak a fiatalok. A turizmust felépíteni sok idő, türelem, de a kritikák láttán ebből van a legkevesebb.


Ózd - Az észak-borsodi város digitális arculata több szempontból is lehetőséget jelent Ózdnak és a térségnek.

Ózd - A Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet (MaNDA) Ózdon megvalósult beruházásától a turizmus fellendülését várják.

Ózd - Az enyészet helyett új értelmet kapott a kohászat területének egy része. Elkészült Ózd digitális arculata.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!