BOON - Jegyzet

2016.07.08. 14:53

Kettőt egy csapásra

<em>A miniszterelnök döntése nyomán a kormányzat munkája két kormánykabinetbe, egy gazdasági és egy stratégiai kabinetbe tagozódik a jövőben – jelentette be Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján</em>. <strong>Pap Gyula jegyzete</strong>.

A miniszterelnök döntése nyomán a kormányzat munkája két kormánykabinetbe, egy gazdasági és egy stratégiai kabinetbe tagozódik a jövőben – jelentette be Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján. Pap Gyula jegyzete.

A váratlan – kvázi politikai uborkaszezonban született – bejelentés számos kérdést vet fel, amelyekre egyenlőre nincs válasz. A vezetésről a „kiszivárogtatás” szerint annyi derült ki, hogy részben a bejelentést tevő, illetve a gazdasági miniszter kap szerepet.

Az kérdéses, hogy a jelenlegi rendszer összekuszálásán túl mi haszna, mennyire szerencsés az eddig egy helyen működő stratégiai és gazdasági döntéshozatalt szétválasztani.

Különösen annak fényében, hogy a rossz nyelvek szerint, az igazán fontos politikai döntéseket nagyon szűk körben hozzák meg. Az is talány, hogyan fog a végrehajtótárcákhoz eljutni az eszme, s mi lesz belőle a gyakorlatban.

Ha a tervezett szerint létrejön a két „kiskormány”, már csak azért izgulhatunk, hogy egyfelé húzzanak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában