BOON - Jegyzet

2016.06.13. 13:55

Lentről és fentről

<em>Országszerte tanévzáró tüntetést tartottak a pedagógusok – pontosabban egy részük – a tanügyi követeléseikre adott eddigi kormányzati válaszokkal való elégedetlenségüknek hangot adva szombaton. Elégtelen, azaz egyes osztályzataikat léggömbökkel repítették szabadon a világba</em>. <strong>Szalóczi Katalin jegyzete</strong>.

Országszerte tanévzáró tüntetést tartottak a pedagógusok – pontosabban egy részük – a tanügyi követeléseikre adott eddigi kormányzati válaszokkal való elégedetlenségüknek hangot adva szombaton. Elégtelen, azaz egyes osztályzataikat léggömbökkel repítették szabadon a világba. Szalóczi Katalin jegyzete.Nem több bért kértek maguknak, mint egy-egy szakma tüntetésein általában. Tapasztalataik birtokában a jövőért emeltek szót, az azt megtestesítő generációért, amely most még a padokban ül – és kiszolgáltatott. Mert mire felnő és szavazhat is, már nem tud változtatni azokon a törvényeken, amelyek most határozzák meg az életét. Például a szakképzés tervezett olyan irányú változtatásán, amely egy gyereket már tizennégy éves korában meghatározott pályára terel – hacsak nem olyan gazdag szülőkkel áldotta meg az ég, hogy külön tanár segítségével tudja biztosítani az iskolai elmaradást… De lehet-e pótolni a gyermekkort? A szabad játékteret, az elmaradt játékidőt? S meg lehet-e majd utóbb magyarázni, miért vették el az iskolákat azoktól az önkormányzatoktól, amelyek jó gazdáik voltak azoknak?

Léteznek-e meggyőző válaszok „odafenn”?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!