BOON - Jegyzet

2016.06.30. 15:01

Itt és ott

<em>Kebelbarátnőmmel ritkán adódott az elmúlt húsz évben heves vitánk. Az egyik ilyen Magyarország uniós csatlakozása előtt volt. Ő szinte csak az előnyöket látta, s világlátott és szívesen utazó emberként kivált az EU-n belüli útlevél nélküli utazás és munkavállalás boldogságos lehetőségével érvelt</em>. <strong>Szalóczi Katalin jegyzete</strong>.

Kebelbarátnőmmel ritkán adódott az elmúlt húsz évben heves vitánk. Az egyik ilyen Magyarország uniós csatlakozása előtt volt. Ő szinte csak az előnyöket látta, s világlátott és szívesen utazó emberként kivált az EU-n belüli útlevél nélküli utazás és munkavállalás boldogságos lehetőségével érvelt. Szalóczi Katalin jegyzete.

Ki is használta a lehetőséget, jó ideje London környékén él, igaz, nem újságíróként, de dolgozik, akárcsak a párja. Fel sem vetődött bennük, hogy rosszul döntöttek volna, főként a három gyereküknek biztosított lehetőségekkel, az iskoláikkal, az ottani oktatás-nevelés szellemiségével elégedettek, s az élet minden terén megnyilvánuló kiszámíthatósággal. Na, a Brexitről szóló szavazás őket is meghökkentette. Ráadásul voksolási lehetőség híján tehetetlenül várták, mi lesz a döntés, s még mindig várják, hová tart az épp csak elkezdődött folyamat.

Számukra is megnyugtató lehet Nagy-Britannia magyarországi nagykövetének nyilatkozata, amely szerint nincs mitől tartaniuk a szigetországban dolgozó magyaroknak a Brexittel kapcsolatban. S bár Magyarország és Nagy-Britannia erős kapcsolata megváltozik, alapvető lényege azonban nem: továbbra is szükség lesz mind a politikai, mind a gazdasági együttműködésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!