BOON - Jegyzet

2016.04.07. 14:06

Gyűlhet

<em>A Kúria úgy ítélte meg, Erdősiné ide, tar fejű, nagydarab emberek oda, mégsem az a népszavazási kezdeményezés állja meg a helyét, hogy egyetért-e az üzletek vasárnapi zárva tartásával, hanem az MSZP kezdeményezésének ad zöld utat, azaz lehet szavazni arról, akarja-e a nép a törvény megsemmisítését.</em> <strong>Bánhegyi Gábor jegyzete.</strong>

A Kúria úgy ítélte meg, Erdősiné ide, tar fejű, nagydarab emberek oda, mégsem az a népszavazási kezdeményezés állja meg a helyét, hogy egyetért-e az üzletek vasárnapi zárva tartásával, hanem az MSZP kezdeményezésének ad zöld utat, azaz lehet szavazni arról, akarja-e a nép a törvény megsemmisítését. Bánhegyi Gábor jegyzete.

Több dologról is szól majd a reménybeli népszavazás, és a legkisebb mértékben arról, hadd döntse el a munkáltató, akarja-e az üzletét vasárnap is nyitva tartani, hadd döntse el a dolgozó, akar-e ilyen körülmények között is ott dolgozni.

A nagyobb kérdés inkább az most, hogy adott a lehetőség, sikerül-e az ellenzéki pártnak összegyűjteni a népszavazás kiírásához szükséges aláírásokat. A legnagyobb kérdés viszont mégis az, ha lesz szavazás, sikerül-e elérni azt, hogy az érvényes is legyen, elmennek-e elegen arról nyilatkozni, hogy a saját dolgaikról nem szeretnék, ha az állam döntene a megkérdezésük nélkül.

Most itt lesz az idő tényleges demokráciát játszani, letenni a hitet a választás szabadsága, a saját véleményalkotás mellett, hiszen senkinek sem kötelessége arra szavazni, semmisüljön meg a törvény.

Az pedig sokadlagos szempont, hogy a Gyurcsány-kormány összeomlásának kezdetét szintén egy népszavazáshoz kötik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!