Szponzorált tartalom

2021.01.29. 12:08

Sikeres évet zárt a válság ellenére a Zenit-Auto Rent

30%-kal nőtt az új ügyfelek száma a Zenit-Auto Rentnél a 2020-as esztendő alatt.

Új székházzal, prémium autókkal, nagy flottákkal, exkluzív környezettel gazdagodott a Zenit-Auto Rent miskolci székhelyű autókölcsönző és flottakezelő cég 2020-ban. Emellett azonban Soós Tibor, a vállalat ügyvezetője szerint náluk is volt érezhető hatása a járványnak.

– Sikeres volt az elmúlt évünk, de természetesen a válság minket is jelentősen befolyásolt. A napi kölcsönzés majd 80 százalékkal visszaesett a tavaszi és őszi időszakban, a válságban legjobban érintett területeken dolgozó ügyfeleinkkel nekünk is sokat kellett egyeztetni, hogy a legkisebb kárt szenvedje el az együttműködésünk – mesélte az ügyvezető.

– Kompromisszumokkal, közös gondolkodással viszont elértük, hogy 1 százalék alatti a 2019-es szerződéses állományunk elvesztése, viszont 30%-kal nőtt új ügyfeleink száma, mert továbbra is ez a legkiszámíthatóbb gépjármű üzemeltetési forma. Ehhez mindenképp kellett kollégáink áldozatos munkája és odaadása.

A Zenit-Auto Rent kínálatában található a némelyek által rugalmatlannak és drágának gondolt tartós bérlet, melyet viszont Soós Tibor szerint egyre többen választanak.

– Nyugat-Európában a céges autók 67%-a ebben a formában üzemel, mert ez olyan szolgáltatás, amely pénzügyileg és kényelmi szempontok alapján is jelenleg a legkedvezőbb. A flottaszolgáltató intéz mindent, csak egy telefonszámot kell hívni, és a szervizelést, biztosítós eseményeket, finanszírozást, assistance szolgáltatást mind a bérbeadó kezeli. Nálunk legalábbis így van.

Az ügyvezető szerint sok más cég is foglalkozik tartós bérlettel, de mégis a Zenit-Auto Rentet érdemes választani.

– Mi nem fogunk egy márkát sem az ügyfeleink torkán letolni, csak azért, mert mi azt áruljuk – magyarázta Soós Tibor. – Nekünk márkafüggetlenül, a hosszútávú elégedett ügyfél a cél, akivel 3-5 év múlva is újra szeretnénk szerződni. Sok esetben nem a gépkocsi ára a mérvadó, hanem a futamidő alatt ráfordított összeg, s a futamidő végi autóérték. Megkeressük a legjobb megoldást, tanácsolunk, de nem döntünk partnereink helyett, ezért sokan hallgatnak ránk, hisz immáron 24. éve ezzel foglalkozunk. Autóink évente több mint 25 millió kilométert futnak, tapasztalt kollégáink már sokszor az első hibajelzésnél tudják mit kell javítani, cserélni. Ezt a szolgáltatói hátteret tényleg azok tudják értékelni, akiknek volt máshol már rossz tapasztalatuk.

Egész Európában szolgálnak ügyfeleket

Soós Tibor a cég flottájáról is mesélt: a Zenitnél széles körben megtalálhatók a személyautók a legkisebbtől a legnagyobbig.

– A személyautó csak egy szegmens – hangsúlyozta a vállalat igazgatója –, kisteherautók, mikrobuszok, pickupok mellett cégünknél 3,5 tonna feletti teherautók, nyerges vontatók vagy motorkerékpárok is elérhetők tartós bérletben. Különleges, egyedi autók is megtalálhatók flottánkban. Ezek beszerzése mindig is kihívás számunkra, mivel kollégáimmal az autók szerelmesei vagyunk – mesélte.

– Ezen kívül több ügyfelünk külföldi érdekeltségének is mi biztosítjuk az autókat egész Európában, vagy transzfer szolgáltatásunkon keresztül hozzuk visszük partnereiket/kollégáikat.

Felemás tapasztalatokat hozott tehát a tavalyi év. Most merre tart a Zenit?

– Csak előre! Édesapám arra tanított vagy jól csináljak valamit, vagy sehogy. Ha csak vegetálunk annál már az is jobb, ha nem csináljuk. Bízunk abban, hogy a válság után fellendülés lesz, és az autóiparban lezajló paradigmaváltásra is a lehető legjobban fel tudunk készülni. Szeretnénk több workshop-ot, bemutatót tartani a technológiai fejlődésről, és különleges autókat megmutatni székházunkban. Természetesen a társadalmi szerepvállalásunk is fontos számunkra, erőnkhöz mérten ezeket támogatjuk a jövőben is.

Információ

Zenit-Auto Rent Kft 3508 Miskolc, Futó u. 73.

46/564-255

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!