BOON - Árvíz

2016.02.14. 09:42

Normalizálódó helyzet Borsodban

Miskolc, Kazincbarcika, Sajókaza, Szalonna, Szendrő - A védekezési munkálatok tovább folytak a megyében a Sajó és Bódva folyók mentén február 13-án is.

Miskolc, Kazincbarcika, Sajókaza, Szalonna, Szendrő - A védekezési munkálatok tovább folytak a megyében a Sajó és Bódva folyók mentén február 13-án is.

Szalonnánál a délelőtt folyamán a szivattyúzás folytatódott, ennek eredményeként sikerült gépi erővel befejezni a védművet és azon homokzsákokból a járófelület kialakítását. Az árhullám levonulását követően az állékonyság megőrzése érdekében a depónia fóliázására kerül majd sor. A területen a munkálatok 13.00 órakor befejeződtek. A figyelő szolgálat továbbra is folyamatos, az apadás a péntek esti 244 cm-es vízállás után, szombaton 60 cm.

Szendrőnél az önkormányzat délelőttől szivattyúkkal végezte a mentett oldal víztelenítését.

A Sajó folyó által elzárt utak a 26-os számú főút és Sajókaza közötti szakasz kivételével felszabadultak, járhatóak. A folyó Kazincbarcika alatti szakaszán a helyzet normalizálódott, védekezésre nincs szükség, viszont a figyelőszolgálat továbbra is működik.

A lakosság alapvető ellátása valamennyi érintett településen biztosított.

A védekezési munkálatokat szükség szerint folytatják tovább a szakemberek.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!