Helyi közélet

2015.12.03. 15:09

PDSZ: Szűnjön meg a Klik!

Miskolc - Demonstrációt szervez a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete Miskolcon.

Miskolc - Demonstrációt szervez a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete Miskolcon.– Elképesztő az elégedetlenség az iskolák tanári szobáiban. A pedagógusi munka minden elemére rátelepedett a centralizáció, úgy érzem, mára túlcsordult a pohár – jelentette ki lapunknak Szűcs Tamás, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete B.-A.-Z. megyei választmányának ügyvivője.

Eleged van már?! Ezzel a kérdéssel intézett felhívást a PDSZ B.-A.-Z. megyei választmánya a pedagógusokhoz. A szakszervezet december 10-én délután 4 órára demonstrációt szervez a Klik Miskolci Tankerülete elé a kormány oktatáspolitikája ellen.

Szűcs Tamás az Észak-Magyarországnak elárulta azt is, mára olyan nagy az elégedetlenség az oktatási intézményekben, hogy úgy érezte, valamit tenni kell. Nem várnak Budapestre, hanem elkezdik a tiltakozást Miskolcon, és remélik, a példa ragadós lesz. – Tartok azért attól, hogy a demonstrációra nem jönnek el annyian, amennyien szeretnének, mert a pedagógusok félnek. De úgy vélem, hogy az érdekvédelmi szervezetnek az a feladata, hogy ha szükséges, szervezzen tiltakozást, mint ahogyan az egy normális demokráciában természetes – fogalmaz Szűcs Tamás.

Autonómiát!

A PDSZ megyei választmánya összesen 22 pontban fogalmazta meg követeléseit. Csak néhány ezek közül: „Szűnjön meg a Klik, és ezzel együtt a fenntartó és a működtető életképtelen szétválasztása! Az intézmények kapják vissza szakmai, munkáltatói és gazdálkodási autonómiájukat!

A pedagógusok minősítésekor csak a magasabb vezetői vagy vezetői megbízással rendelkezőt lehessen kötelezni más kolléga munkájának értékelésére! Szűnjön meg a késleltetett kifizetések gyakorlata! Az elrendelt többletmunkát fizessék ki! Azonnal kezdődjön szakmai egyeztetés a gyermekek, tanulók iskolai terhelésének csökkentésére!

A tanterv nem politikusok hóbortjainak kiszolgálására való! A Klik minden bér- vagy költségjellegű elmaradását még december hónapban rendezze! Az intézmények ismét rendelkezhessenek házipénztáraikban megfelelő összeggel!”

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában