Autó - Motor

2019.04.03. 12:47

Credobus Eger Rallye - Balogh János az egri dobogón

Eger, Miskolc - A tarthatatlan Vincze Ferenc nyerte a rali szakág szezonnyitóját Turán Frigyes és Balogh János előtt.

Eger, Miskolc - A tarthatatlan Vincze Ferenc nyerte a rali szakág szezonnyitóját Turán Frigyes és Balogh János előtt.

2017 után idén is Vincze Ferenc győzelmével ért véget az Eger Rallye. A fiatal pilóta, Igor Bacigállal az oldalán a hétvége alatt megrendezett 16 gyorsaságiból 11-et megnyert, végül 8,8 másodperces előnnyel végzett az aszfaltos szezonnyitó élén.

– Minden tökéletes volt. Az új csapat, az autó és a navigátorommal is nagyszerűen megértettük egymást – összegzett a futam céljában Vincze Ferenc. – A Mátrában Turán Frici gyorsabb volt, viszont a jobb minőségű szakaszokon sikerült akkora előnyt szerezni, ami elég volt a végső sikerhez. Fantasztikus érzés ebben a közegben ünnepelni, de nagyon bízom benne, hogy ez csak a kezdet, és a folytatásra is át tudjuk menteni a formát.

Vincze Ferenc hatalmasat csatázott a tavalyi ezüst­érmessel. Turán Frigyes a szuhai szakaszon rendre gyorsabbnak bizonyult, de összességében minimális különbséggel alulmaradt ebben a külön csatában.

Tetszett Baloghnak

Közös pályafutásának egyik legnagyobb sikerét érte el Balogh János és Holczer Dániel, akik az R5-ös Skoda Fabiaval az abszolút értékelés harmadik helyén zártak.

– A jövő szempontjából fontos volt ez a teljesítmény, hiszen régen vártunk arra, hogy aszfalton is kijöjjön a lépés – tette hozzá Balogh János. – Az első két helyezett viszonylag messze volt tőlünk, de ugyanezt elmondhatjuk az üldözőkről is, így volt lehetőségünk arra, hogy a szakaszokon egy kicsit magunkkal is foglalkozzunk. Van még tartalék a Skodában, és bízom benne, hogy bennünk is. Ez a bronzérem jó alapot adhat a folytatásra, csak rajtunk múlik, hogy ezekből a lehetőségekből mennyit aknázunk ki.

„Szuperralizott”

A bajnoki címvédő technikai gondokkal küzdött, az R5-ös Ford Fiesta gázpedálszenzorja elromlott így szuperrali formájában teljesítették a futamot. A vasárnapi teljesítményükért azonban így is kaptak pontot.

– A szombati kiesés rányomta a bélyegét a hétvégi hangulatunkra, egy kicsit kedvetlenné váltunk, hogy nem tudtunk csatázni az élmezőnnyel – összegzett Hadik András. – A szabályrendszer azonban lehetőséget ad arra, hogy a másnapi pontokat nullázás esetén is megtartsuk, ezért örülünk, hogy így sem távozunk üres kézzel Egerből. Hasznos volt ez a nap, hiszen régen ültünk az autóban, jó volt egy kicsit visszarázódni a Fordba.

A szezonnyitó után négy héttel újabb aszfaltos versennyel folytatódik a magyar bajnokság. Április utolsó napjaiban a Hell 25. Miskolc Rallye-val folytatódik a sorozat.

ÉM_ME


A Credobus Eger Rallye végeredménye

1. Vincze Ferenc, Bacigál Igor (Skoda Fabia R5) 1:20:01,2

2. Turán Frigyes, Bagaméri László (Ford Fiesta R5) +8,8

3. Balogh János, Holczer Dániel (Skoda Fabia R5) +1:08,7

4. Bodolai László, Deák Attila (Ford Fiesta R5) +1:37,3

5. Velenczei Ádám, Zsíros Gábor (Citroen C3 R5) +1:38,8

6. Botka Dávid, Mesterházi Márk (Skoda Fabia R5) +2:39,4

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!