Autó - Motor

2018.11.06. 16:51

I. Nyíregyháza Rally - Négyen még a bajnoki címért

Miskolc, Nyíregyháza - Péntektől vasárnapig az I. Nyíregyháza Rally­val zárul az idei első osztályú ralibajnokság.

Miskolc, Nyíregyháza - Péntektől vasárnapig az I. Nyíregyháza Rally­val zárul az idei első osztályú ralibajnokság.

Az előttünk álló hétvégén a Zemplén útjain dől el az országos ralibajnokság sorsa. Az utolsó futam előtt még négy páros is bajnok lehet, köszönhetően a pontszámításban idén bevezetett változtatásoknak. A szabályok értelmében a nyolc futamból a legjobb hat eredmény számít azzal a kikötéssel, hogy a szezonzáró eredménye nem nullázható. Ráadásul az I. Nyíregyháza Rallyn másfélszeres pontokért megy a csata, tehát az éllovasok között meglévő különbségek elenyészőnek nevezhetőek.

Megyünk, tesszük a dolgunkat, majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elegendő.” Kazár Miklós

Ha figyelembe vesszük a mínuszolásokat, akkor az idei nyolcadik verseny előtt Vincze Ferenc áll a táblázat élén, de a végig kiegyensúlyozottan szerepelt Turán Frigyes szorosan követi az értékelésben. A két borsodi menő egymás nyakán, a harmadik-negyedik pozíciót foglalja el. Hadik András idén három futamot is megnyert, de a negyedikre is szüksége van ahhoz, hogy bajnok lehessen.

Minden eldől

– Még bármi lehet, egy versenyen dőlnek el a nyitott kérdések – mondta érdeklődésünkre Hadik András. – Nagyon sok csatát megvívtunk a többiekkel, mégis szinte ugyanott tartunk, ahol a szezonnyitó előtt. Óriási tétje van ennek a futamnak, ezért igyekszünk a lehető legjobban felkészülni. Félig-meddig hazai környezet vár ránk, hiszen a Zemplén közel esik Miskolchoz. Igaz ez még akkor is, ha a verseny központja Nyíregyházán lesz. Kilenc évvel ezelőtt ezen a vidéken lettem ORB-bajnok, tehát a múltból vannak szép emlékeim. Ebből azonban nem lehet megélni, és ezúttal taktikázásra sincs lehetőség. Gyakorlatilag, aki nyer az élmezőnyből, az lesz a bajnok. Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy sikerrel vegyük az idei utolsó, de egyben a legnagyobb akadályt. Az időjárás érdekessé és kiszámíthatatlanná teheti a futamot, bár jobb szeretném, ha nem ez döntene a bajnoki cím sorsáról. Dőljön el a pályán, sportszerű keretek között.

Újra versenyben

A korábbi négyszeres abszolút bajnok Kazár Miklós is izgatottan várja az I. Nyíregyháza Rallyt. Még akkor is, ha a négy bajnokaspiráns közül ő indul a legnagyobb hendikeppel.

– Amíg él a remény, addig fogunk küzdeni – szögezte le Kazár Miklós. – Az elmúlt két esztendőben egy helyben topogtunk, nem találtuk a helyünket. Idén viszont ismét számolni kell velünk, ami nagyszerű érzés. Megyünk, tesszük a dolgunkat, majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elegendő. A Zemplén ilyenkor gyönyörű, csodálatos élmény lesz ezen a környéken autózni. Nem babra megy a játék, de nem szabad ezt a helyzetet túlfeszülnünk. Természetesen szeretnénk a lehető legjobb helyen végezni, hogy az éves összetettben is minél előrébb zárjunk. Ehhez nem szabad taktikáznunk, győzelemre kell törnünk a zempléni aszfaltos gyorsokon.

Az I. Nyíregyháza Rally pénteken egy szuperspeciállal kezdődik, szombaton és vasárnap pedig összesen tizenhat gyorsasági szakasz vár a mezőnyre.

ÉM-ME


Az Országos Rallye Bajnokság állása

1. Vincze Ferenc, Bazsó Attila, Farnadi Ágnes, Holczer Dániel, Bacigál Igor (Skoda Fabia R5) 149 pont

2. Turán Frigyes, Bagaméri László (Ford Fiesta R5) 148 pont

3. Hadik András, Bacigál Igor, Deák Attila (Ford Fiesta R5) 140 pont

4. Kazár Miklós, Tóth Zsolt (Skoda Fabia R5) 127 pont

5. Velenczei Ádám, Szedő Csaba (Hyundai i20 R5) 98 pont

6. Bodolai László, Popovics László (Ford Fiesta R5) 74 pont

7. Balogh János, Szőke Tamás (Skoda Fabia R5) 63 pont

8. Trencsényi József, Verba Gábor (Skoda Fabia R5) 43 pont


[related-post post_id="4039813"]

[related-post post_id="4039352"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!