Autó - Motor

2018.07.10. 19:28

Veszprém Rallye - Kazár „győztes ezüstje”

Miskolc, Veszprém - A borsodi versenyzők közül Balogh János a negyedik lett, ifj. Kiss László hatodikként zárt a murvás hétvégén.

Miskolc, Veszprém - A borsodi versenyzők közül Balogh János a negyedik lett, ifj. Kiss László hatodikként zárt a murvás hétvégén.

Herczig Norbert és Ferencz Ramón nyerte a 25. Veszprém Rallye-t. Az elmúlt három esztendő magyar bajnoka és navigátora 2018-ban nem a hazai sorozatban, hanem az Európa-bajnokságon szerepel, a programjuk azonban lehetővé tette, hogy részt vegyenek a nagy hagyományokkal rendelkező murvás versenyen. Nemcsak hogy elindultak a bakonyi gyorsokon, hanem remek teljesítménnyel meg is nyerték a viadalt.

Nagy bukással kezdődött a szombati program: a Székesfehérváron győztes Vincze Ferenc – Farnadi Ágnes kettős „esett el”, így nagyon hamar csökkent a futamgyőzelemre esélyes párosok száma. Veszprémben egyébként komoly mezőny gyűlt össze, hiszen a legerősebb kategóriában nem kevesebb mint 20 darab R5-ös autó állt rajthoz.

Kazár remekelt

Az első két, egyébként hosszú szakaszt követően a miskolci Balogh János vezette a versenyt, Herczig, Bútor, Kazár, Turán és az éves összetettben második helyen álló Hadik András előtt. A különbségek nem voltak nagyok, ezért előre borítékolható volt, hogy a vasárnapi hat gyorsaságin folytatódik a nagy adok-kapok. Hadik Andrásnak közel sem volt hibamentes a hétvégéje, a Ford Fiestának elment a kormányszervója, majd két defektet is kapott, ez pedig meglátszott az időeredményeken. Kőkeményen dolgozott azért, hogy ott maradjon a legjobb hat között, az viszont látszott, hogy ezúttal nincs esélye a győzelemre.

Kazár Miklós azonban remekelt Veszprémben: folya­ma­tosan hozta a szakaszmásodik helyeket, így az élen álló Herczigék mögött a szezon legjobb eredményét érte el.

– Ilyen jó autóm még nem volt, a csapat is kiválóan dolgozott, nagyon élveztük ezt a hétvégét – fogalmazott Kazár Miklós. – A Skodával még zajlik a tanulási folyamat, de eközben egyre erősebbé válunk. Bízom benne, hogy ezt a tendenciát tovább tudjuk erősíteni. Fantasztikus volt minden, általában jól szokott menni Veszprémben, ezúttal is emlékezetes hétvégén vagyunk túl.

Lemondott a pontokról

A díjkiosztó ceremónián Her­czig Norbert a közönség és a versenyzőtársak előtt bejelentette: mivel csak ezen az egy magyar bajnoki futamon vett részt, a győzelemért járó serleget megtartja, a pontokat viszont visszaadja, mert nem akar beleszólni a többiek külön csatájába. Így tehát a jubileumi, 25. Veszprém Rallye-n Kazárék gyűjtötték a legtöbb pontot, az összetett pontversenyt pedig öt futamot követően a Turán Frigyes – Bagaméri László kettős vezeti.

Az Országos Rallye Bajnokság mezőnye most egy hosszabb nyári szünetre vonul. A következő, egyébként aszfaltos hétvégét pedig részben megyénkben rendezik, hiszen augusztus 31-e és szeptember 2-a között, az Ózd-Salgó Rallye-val folytatódik az első osztályú sorozat.


A 25. Veszprém Rallye végeredménye

1. Herczig Norbert, Ferencz Ramón (Skoda Fabia R5) 1:12:25,1

2. Kazár Miklós, Tóth Zsolt (Skoda Fabia R5) +13,6

3. Turán Frigyes, Bagaméri László (Ford Fiesta R5) +23,2

4. Balogh János, Szőke Tamás (Skoda Fabia R5) +31,0

5. Bútor Róbert, Tagai Róbert (Skoda Fabia R5) +40,2

6. ifj. Kiss László, Kissné Varga Zsuzsanna (Ford Fiesta R5) +1:34,5


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!