Autó - Motor

2018.05.25. 20:00

Iseum Rallye - Turán nyerte a kvalifikációt

Miskolc, Szombathely - A kvalifikációs futammal pénteken délután megkezdődött az Iseum Rallye, az idei országos bajnokság harmadik futama.

Miskolc, Szombathely - A kvalifikációs futammal pénteken délután megkezdődött az Iseum Rallye, az idei országos bajnokság harmadik futama.

A felvezető eseményen a mezőny első tizenöt párosa csatázott egymással a söptei-úti rallye katlanban, a miniverseny arról döntött, hogy melyik páros választhat magának először rajtpozíciót a szombati napra. A csapadékos időjárás alaposan megváltoztatta a körülményeket, ezzel szintén számolnia kellett az élmezőnynek.

A kvalifikáción végül a remekül versenyző Turán Frigyes, Bagaméri László kettős volt a leggyorsabb, megelőzve az elmúlt két futamon győztes Hadik András, Bacigál Igor, valamint a harmadikként zárt Balogh János, Szőke Tamás egységet.

A Rallye2, az ORC és az ORB párosait este az Iseum előtti területen láthatják az érdeklődők az ünnepélyes rajtceremónia alkalmával, az éjszakai órákban pedig versenyautó kiállítást tartanak a város főterén. Szombaton viszont már megkezdődik az éles futam, két helyszínen, összesen hat gyorsaságit teljesítenek az egységek. Az érdeklődőknek a Penta Rallye Katlan és a szelestei szakasz felé érdemes venni az irányt, ahol reggel 9 órától délután 4-ig szinte folyamatosan érkeznek majd az autók. Az Iseum Rallye majd vasárnap további négy szakasszal zárul.

ÉM-ME


Iseum Rallye, kvalifikáció végeredmény

1. Turán Frigyes, Bagaméri László (Hyndai i20 R5) 3:15,0,

2. Hadik András, Bacigál Igor (Ford Fiesta R5) 3:17,3,

3. Balogh János, Szőke Tamás (Skoda Fabia R5) 3:18,3,

4. Bútor Róbert, Tagai Róbert (Skoda Fabia R5) 3:19,3,

5. Velenczei Ádám, Szedő Csaba (Hyndai i20 R5) 3:19,7,

6. Kazár Miklós, Tóth Zsolt (Skoda Fabia R5) 3:19,8.


[related-post post_id="3870444"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!