Autó - Motor

2017.10.15. 21:40

Mecsek Rallye - Megőrizte a trónját Herczig

Miskolc - A címvédő győzelmével zárult az 51. Aquaprofit Mecsek Rallye, ami elég volt ahhoz, hogy bajnokként ünnepelhessen.

Miskolc - A címvédő győzelmével zárult az 51. Aquaprofit Mecsek Rallye, ami elég volt ahhoz, hogy bajnokként ünnepelhessen.

Az első napon hétből öt gyorsaságit megnyert, összetettben pedig majd 25 másodperces előnyt szerzett Herczig Norbert és Bacigál Igor, az országos bajnokság hatodik futamán.

A nagy hagyományokkal rendelkező pécsi viadalon az R5-ös Skoda Fabiaval induló kettős taktikus autózóssal, beosztotta az előnyét, az utolsó szakaszon – amely plusz pontokért zajlik – pedig második lett, amivel az éves összetettben behozhatatlan előnyt szerzett. Herczigék ezzel zsinórban harmadszor lettek abszolút bajnokok, az egész sorozatban nyújtott teljesítményük alapján, teljesen megérdemelten.

Megdolgoztak érte

- Szenzációs ismét a csúcson lenni, ez az érzés leírhatatlan és megunhatatlan – fogalmazott a pécsi futam győztese, Herczig Norbert. – Az pedig, hogy így alakult, és éppen a Mecsekben lettünk ismét bajnokok még szebbé teszi ezt az esztendőt. Ranga Lászlót mindig hatalmas példaképemnek tekintettem, itt pedig minden az ő emlékét lengi körbe. Boldogok vagyunk, mert ezért az elsőségért alaposan meg kellett dolgozni. Talán a három esztendő közül most a legjobban. Rengeteg jó pilóta és remek autó indult a magyar bajnokságban, több feltörekvő fiatal is kopogtat, ezért azt gondolom, hogy a sportág jó úton jár. Most még nem tartottunk nagy ünneplést, de természetesen ennek is eljön majd az ideje.

Hadik: második

Hadik András nem tudta megvalósítani a pécsi terveit. A bajnoki cím szempontjából elengedhetetlen lett volna a győzelem, hogy az éves elsőség november első hétvégjén Egerben dőljön el. A miskolci pilóta az elsőtől az utolsó pillanatig harcolt, küzdött, de végül ez „csak” az ezüst megszerzéséhez volt elegendő.

- Ez a külön csata az első napon elúszott számunkra – mondta szomorúan Hadik András. – Több szakaszon keresztül műszaki hiba hátráltatott bennünket ezt pedig a későbbiekben már nem tudtuk helyrehozni. Egy ilyen küzdelemben 25 másodperc hátrány sok. Az egyébként remek verseny második felében is tettük a dolgunkat, a hátrány felét lefaragtuk, de a fordításra már nem volt esélyünk. A végén még hűtőn is odalett, de igazából ennek már nem volt jelentősége. Természetesen gratulálunk a bajnok párosnak, egész évben pokolian gyorsak voltak.

Egyáltalán nem számított meglepetésnek, hogy a dobogó harmadik fokára Vincze Ferenc és Bazsó Attila állhatott fel. A fiatal versenyző és navigátora ugyanis hatból öt hétvégén bronzérmes lett. A hazai pályán induló Ranga Péter ezúttal leszorult a dobogóról, ötödikként Botka Dávid, hatodikként pedig Bútor Róbert zárt. A megyei pilóták közül Kazár Miklós a hetedik helyen ért célba, Balogh János a tizenkettedik lett, de a 3-as kategóriában megnyerte a küzdelmet.

A magyar bajnokságból még egy futam van hátra, amelyet egri központtal rendeznek meg, november 3-5-e között.

- ÉM-ME -


Az 51. Aquaprofit Mecsek Rallye végeredménye:

1. Herczig Norbert, Bacigál Igor (Skoda Fabia R5) 1:21:53,9

2. Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5) +12,9

3. Vincze Ferenc, Bazsó Attila (Skoda Fabia R5 +30,0

4. Ranga Péter, Szőke Tamás (Skoda Fabia R5) +31,3

5. Botka Dávid, Mesterházi Márk (Skoda Fabia R5) +1:50,0

6. Bútor Róbert, Tagai Róbert (Skoda Fabia R5) +2:11,6

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!